معرفی کامل ارز دیجیتال اتریوم

ارز دیجیتال اتریوم یکی از محبوب ترین ارزهای دیجیتال دنیا است


ارز دیجیتال اتریوم یکی از ارزهای رمز نگاری شده، بسیار محبوب و پر کاربرد است. اتریوم پس از بیت کوین در رده دوم ارزهای دیجیتال قرار می‌گیرد. این رده بندی، بر اساس ارزش بازار ارزهای دیجیتال انجام می‌پذیرد. ارز اتریوم نیز مانند بیت کوین دارای سیستم غیر متمرکز است. به همین خاطر هیچ نهادی بر روی این ارز کنترل ندارد و از آن پشتیبانی نمی‌کند.

ارز دیجیتال اتریوم در یک کنفرانس مربوط به ارز دیجیتال بیت کوین که در آمریکای شمالی برگزار می‌شد، معرفی شد. این کنفرانس در سال 2014 شکل گرفت. افرادی که بر روی این پروژه سرمایه‌گذاری کرده بودند مانند چارلز هاسکینسون، آنتونی دی لوریو و گوین وود به همراه بوترین، خانه‌ای را در میامی خریدند تا بتوانند درک کاملی از توانایی اتریوم به دست آورند. قیمت ارز دیجیتال اتریوم  با ورود به بازار، در حدود 1.2 دلار خرید و فروش می‌شد. اتریوم در سال 2018 به بالاترین مقدار ارزش خود یعنی 1432 دلار رسید. سپس این ارز در 83.15 ثابت ماند.

 

ارز دیجیتال اتریوم چیست؟

ارز دیجیتال اتریوم مانند بیت کوین یک ارز رمز نگاری‌ شده است که بر پایه بلاک چین خودش قرار دارد. این رمز ارز، غیر قابل ردیابی می‌باشد و به همین دلیل در تجارت‌های مختلف از آن استفاده می‌شود. برای درک بهتر امنیت اتریوم بهتر است آن را با تلگرام یا اینستاگرام مقایسه کنید. این شبکه‌های اجتماعی، اطلاعات مربوط به کاربر را دارند و مطابق با قوانینشان، ممکن است این اطلاعات را در اختیار دولت‌ها قرار دهند تا با استفاده از آن، افراد ردیابی شوند. در صورتی‌ که قوانین این ارز دیجیتال، به هیچ‌کس این اجازه را نمی‌دهد و امنیت افراد به‌ صورت کامل برقرار است.

در شبکه‌ی اتریوم سه نوع تراکنش صورت می‌گیرد که هر سه نوع تراکنش با یک تراکنش حسابی که تحت مالکیت خارجی (انسان) است، آغاز می‌شود. تراکنش‌های نوع اول بین دو انسان، تراکنش‌های نوع دوم بین یک انسان و یک قرارداد هوشمند صورت می‌گیرد، در حالی‌ که تراکنش نوع سوم توسط یک انسان که حسابی با مالکیت خارجی است ارسال می‌شود و گیرنده‌ای ندارد.

همچنین لازم به ذکر است که اتریوم2.0 یک به روز رسانی مهم و اساسی برای شبکه اتریوم می باشد.

توکن‌های ERC  دارایی‌های دیجیتالی هستند که دقیقاً مانند بیت‌کوین طراحی، صادر و مورد استفاده قرار می‌گیرند، با این تفاوت که فقط بر روی بلاک چین اتریوم اجرا می‌شوند.

اگر می‌خواهید با ارز اتریوم سر و کار داشته باشید، بدون شک باید با گس و قراردادهای هوشمند نیز آشنا باشید.

 

 

ارز دیجیتال اتریوم

 

گس (GAS) چیست؟

گس (GAS) چیست؟

در اتریوم مانند تمام شبکه‌ها دیگر، برای انجام معاملات باید کارمزد پرداخت شود. کارمزد شبکه اتریوم، به‌عنوان گس شناخته می‌شود که به‌ صورت اتر از کاربر گرفته می‌شود. این هزینه گرفته‌ شده از کاربر به ماینرهای اتریوم تعلق می‌گیرد.

هش بیت کوین چیست؟

گس در اتریوم یک رمز ارز متفاوت و جداگانه نیست که در صرافی‌ها مختلف آن را معامله کنند. فقط یک واحدی در پلتفرم اتریوم است که مقدار نیرو لازم برای انجام یک تراکنش را به شما نشان می‌دهد

در مورد گس این دو نکته را در نظر داشته باشید:

  1. گس لیمیت (Gas limit)
  2. گس پرایس (Gas price)

مقدار سوختی که کاربر برای انجام یک تراکنش در شبکه حاضر است پرداخت کند، گس لیمیت نام دارد که اغلب اوقات لیمیت آن حذف می‌شود و فقط در صحبت‌ها از کلمه گس استفاده می‌شود.

مقدار هزینه‌ای که کاربر باید برای هر گس لیمیت پرداخت کند، گس پرایس نام دارد.

 

ارز اتریوم چیست؟
هزینه‌ای که هر کاربر برای هر گس لیمیت پرداخت میکند، گس پرایس نام دارد.

قرارداد هوشمند چیست؟

به کدهایی که بر روی بلاکچین قرار می‌گیرند، قراردادهای هوشمند می‌گویند. کدهای موردنظر پس‌ از آنکه شرایط از قبل تعیین‌شده پیش آمد، دستورات را اجرا می‌کند و هیچ فردی نمی‌تواند مانع برقراری این قرارداد شود. پس اجراشدن آن حتمی است.

در قراردادها عادی، افراد حاضر در آن قرارداد تعهد می‌دهند تا کاری را مطابق به قرارداد انجام دهند. مثل اجاره‌نامه که بین مستأجر و صاحب‌ملک نوشته می‌شود، ولی قراردادهای هوشمند اعتماد را ضمانت می‌کنند. ذکر این نکته ضروری است که قراردادها هوشمند، باید توسعه بیشتری داشته باشند و هنوز مشکلاتی دارند.

قراردادهای هوشمند به‌ هیچ‌ عنوان قابل‌تغییر نیستند و ضمانت اجرایی بالایی دارند. بنابراین به‌ واسطه و نفر سوم در این قراردادها نیاز نیست.

ویژگی های ارز دیجیتال اتریوم چیست؟

  • بزرگ‌ترین شبکه بلاک چین: اولین و مهم‌ترین مزیت شبکه اتریوم، گسترده بودن آن است. افراد مختلفی در آن معاملات خود را انجام داده‌اند و میلیون‌ها دلار در آن جابه‌جا شده است و کاملاً مطمئن می‌باشد و شبکه اتریوم، بزرگ‌ترین اکوسیستم را در بین بلاک چین‌های دیگر دارد.
  • تغییرناپذیر بودن: هکرها و دیگر افراد توانایی تغییر در داده‌ها را ندارند.
  • غیرمتمرکز بودن: کل این پلتفرم غیرمتمرکز است و به یک نقطه تکیه نمی‌کند. بنابراین برنامه‌های موجود در آن هرگز خاموش نمی‌شوند و آنلاین باقی می‌مانند. از طرفی این موضوع باعث می‌شود این شبکه کاملاً محافظت‌ شده باشد و هکرها نتوانند در آن نفوذ داشته باشند.
  • محدودیت ندارد: اتر تعداد محدودی ندارد و فقط زمان استخراج آن برای کنترل تورم مشخص می‌شود.
  • کاربردها گوناگون: اتریوم، دارای کاربردهای گوناگون مانند ذخیره داده‌ها، پردازش تراکنش‌ها مختلف، ذخیره داده برای نرم‌افزارهای گوناگون و اجرای قراردادهای هوشمند را دارد.
  • کارمزد بالا: به دلیل محبوبیت بالایی که اتریوم دارد، کارمزد تراکنش‌ها آن افزایش‌ یافته است. به‌طوری‌ که در ما فوریه 2021 رکورد 23 دلار برای هر تراکنش ثبت شد.

آیا اتر همان اتریوم است؟

ارز دیجیتال اتریوم و اتر متفاوت هستند اما در کنار یکدیگر استفاده می‌شوند. اتریوم فناوری است که رمز ارز اتر دیجیتال در آن فعالیت می‌کند. در واقع اتر به‌ عنوان سوخت یا پول نقدی است که به شبکه اتریوم نیرو می‌بخشد و باعث می‌شود این شبکه کار کند. استخراج بیت کوین و اتر مانند یکدیگر است اما در استخراج اتر، برای تائید معامله، باید هزینه‌ای پرداخت شود.

سیستمی که از اتریوم پشتیبانی می‌کند رایگان نیست و به همین دلیل، هیچ‌کس آن را در اختیار ندارد. در ازای آن، به هر اتر یک کد خاصی تعلق می‌گیرد که برای پرداخت هزینه‌ها از آن استفاده می‌شود. بنابراین برای استفاده از این شبکه، باید به آن پول تزریق کرد.

بیت کوین چیست؟

در توضیح اولیه اتریوم در سایت coinmarketcap آمده است:

Ethereum is a decentralized open-source blockchain system that features its own cryptocurrency, Ether. ETH works as a platform for numerous other cryptocurrencies, as well as for the execution of decentralized smart contracts.

Ethereum was first described in a 2013 whitepaper by Vitalik Buterin. Buterin, along with other co-founders, secured funding for the project in an online public crowd sale in the summer of 2014. The project team managed to raise $18.3 million in Bitcoin, and Ethereum’s price in the Initial Coin Offering (ICO) was $0.311, with over 60 million Ether sold. Taking Ethereum’s price now, this puts the return on investment (ROI) at an annualized rate of over 270%, essentially almost quadrupling your investment every year since the summer of 2014.

The Ethereum Foundation officially launched the blockchain on July 30, 2015, under the prototype codenamed “Frontier.” Since then, there has been several network updates — “Constantinople” on Feb. 28, 2019, “Istanbul” on Dec. 8, 2019, “Muir Glacier” on Jan. 2, 2020, “Berlin” on April 14, 2021, and most recently on Aug. 5, 2021, the “London” hard fork.

Ethereum’s own purported goal is to become a global platform for decentralized applications, allowing users from all over the world to write and run software that is resistant to censorship, downtime and fraud.

ارز دیجیتال اتریوم چرا Ethereum نامگذاری شد؟

ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، بنیان‌گذار پلتفرم اتریوم، نام این رمز ارز را پس از مطالعه مقاله‌ای در ویکی‌پدیا پیرامون عناصر و ادبیات داستانی علمی، انتخاب کرد. او این نام را از سایر نام‌ها بیشتر دوست داشته است و معتقد است این نام، به گاز نامرئی اشاره دارد که توانسته به جهان نفوذ کند و مانند نور به حرکت درآید.

 

ارز دیجیتال اتریوم
بوترین نام این ارز را براساس یک مقاله علمی ویکی پدیا گذاشته

 

شباهت ها و تفاوت های ارز دیجیتال اتریوم و بیت کوین چیست؟

برای درک بهتر اتریوم بهتر است آن را با بیت کوین مقایسه کنیم و تفاوت‌ها و شباهت‌ها آن را بررسی نماییم. چرا که بیت کوین اولین شبکه بلاکچین و ارز دیجیتالی غیرمتمرکز می‌باشد.

پایه فناوری اتریوم، همانند بیت کوین است اما برخی از قابلیت‌ها در اتریوم افزایش پیدا کرده است.

بیت کوین، ارز نسبتاً پایداری در جهان است و موفق‌ترین رمز ارز در دنیا شناخته‌ می‌شود. در حالی‌ که اتریوم یک پلتفرم است که در آن، کارهای متفاوتی می‌توان انجام داد و ارز مخصوص به خود به نام اتر را دارد که از آن می‌توان در قراردادهای مختلف استفاده نمود.

میانگین بلاک‌های حاوی تراکنش در اتریوم، برابر با 14 ثانیه است در حالی‌ که این مقدار در بیت کوین به ده دقیقه می‌رسد. البته در سرعت این تراکنش‌ها، سایز بلاک‌ها نیز اهمیت دارد که در بیت کوین، در حدود 1 مگ هست.

هدف ایجاد بلاک چین اتریوم و بیت کوین متفاوت می‌باشد. بلاک چین اتریوم برای برنامه‌ها غیرمتمرکز DeFi و اجرا کدهای مختلف طراحی‌ شده است. در حالی‌ که بیت کوین، با هدف پرداخت جهانی غیرمتمرکز ایجاد شده است و بلاک چین آن، برای ذخیره اطلاعات مربوط به این تبادلات می‌باشد.

گس اتریوم؛ بهترین سوخت بلاکچین | نحوه محاسبه آن

 

ارز دیجیتال اتریوم
جالب است بدانید که میانگین بلاک‌های شامل تراکنش در اتریوم، برابر با 14 ثانیه است

نحوه کار ارز دیجیتال اتریوم به چه صورت است؟

برای کار با اتریوم، باید جزئیاتی در مورد آن بدانید تا با دید بازتر بتوانید با آن کار کنید. شبکه اتریوم، فضایی را ایجاد کرده است که افراد می‌توانند کدهای مختلفی برای قراردادهای هوشمند در آن برگزاری کنند که این کار باعث گسترش تراکنش‌ها و افزایش نوع مبادلات می‌شود. در رمز ارزها دیگر، تراکنش‌ها به‌صورت بده و بگیر صورت می‌گرفت اما در اتریوم شروطی وجود دارد که در صورت اجرا نشدن شروط، تراکنش صورت نمی‌گیرد.

 

 

چطور ارز دیجیتال اتریوم بخریم؟

صرافی‌های ارز دیجیتال معتبر، بهترین و امن‌ترین راه برای خرید رمز ارزهای مختلف هستند. برای خرید ارز دیجیتال باید یک کیف پول سازگار با این رمز ارز را بر روی کامپیوتر شخصی یا موبایل خود داشته باشید و نیازی به مراجعه حضوری شما در صرافی و غیره نیست. البته راه‌حل‌های دیگری هم برای خرید اتریوم وجود دارد. شما ابتدا از وب‌سایت‌های ارز دیجیتال ایرانی تتر یا بیت کوین بخرید سپس آن را در صرافی‌های خارجی به ETH تبدیل کنید.

کیف پول مناسب ارز دیجیتال اتریوم چیست؟

کیف پول‌های زیادی برای ذخیره‌سازی و نگهداری ارزهای دیجیتال وجود دارد، اما کیف پول اختصاصی اتریوم، مای اتر ولت (My Ether Wallet)، بسیار امن بوده و قابلیت‌های بسیار زیادی دارد. کیف پول‌های سخت بهترین کیف پول‌ها برای نگهداری و ذخیره این نوع ارز دیجیتالی هستند مانند کیف پول لجر و کیف پول ترزور. اگر قصد دارید ارز دیجیتال‌های خود را در یک کیف پول نرم‌افزاری نگهداری کنید، پیشنهاد می‌شود که از کیف پول‌های نرم‌افزاری کوینومی (Coinomi) یا اکسودوس (Exodus) استفاده کنید.

کیف پول‌هایی که در متن مقاله به آن‌ها اشاره شد، همگی امن هستند و برای نگهداری ارز دیجیتال اتریوم شما بهترین محسوب می‌شوند.

سخن آخر

ارز دیجیتال اتریوم به عنوان یکی از محبوب‌ترین و با ارز‌ش‌ترین ارزها در دنیای ارزهای دیجیتال است. این رمز ارز پس از بیت کوین در رتبه دوم قرار دارد. علاوه بر آن ارز اتریوم به عنوان پلتفرمی محبوب برای تعداد زیادی از رمز ارزهای دیگر شناخته می‌شود که خود شبکه مستقل بلاکچین ندارند. در اینجا به طور کامل با این ارز رمز نگاری شده، نحوه خرید و فروش آن، کیف پول‌های مناسب برای اتریوم و… آنشا شدیم.

سوالات متداول

کاربرد اتریوم چیست؟

اتریوم کاربردهای بیشتری نسبت بیت کوین دارد و از آن برای امور مالی غیرمتمرکز و غیره نیز می‌توان استفاده نمود. از لحاظ انجام محاسبات پیچیده، ارزش اتریوم پس از بیت کوین در رتبه دوم قرار دارد و به همین دلیل افراد زیادی می‌خواهند در آن سرمایه‌گذاری کنند.

پلتفرم اتریوم به توسعه کنندگان این امکان را می‌دهد تا بدون واسطه، برنامه‌ها مختلف و غیرمتمرکز را بر روی آن برگزاری کنند و گسترش دهند.

ارزش مالی ارز دیجیتال اتریوم در حال حاضر چقدر است؟

قیمت هر واحد ارز اتریوم در حدود 700 دلار می‌باشد در صورتی‌ که در گذشته قیمت آن در حدود 8 دلار بود. ارزش کل بازار این ارز دیجیتالی در حدود 70 میلیارد دلار می‌باشد که رشدی در حدود 100.9 درصدی داشته است.

 

4 دیدگاه

  • به نظرم کارمزد 23 دلار است برای هر تراکنش یه مقداری زیاده این در حالیه که برخی از ارزهای دیجیتال مثال دوج کوین و تتر کارمزدهای کمتری دارند.

  • توکن‌های ERC از جمله دارایی های دیجیتالی هستند که مثل بیت کوین امکان مبادله در آن وجود دارد ولی بر بستر اتریوم می باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *